belediyemiz bünyesinde kurulan KADEM (kadın destek merkezi)de acılan biçki dikiş kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın ve genç kız iş sahibi oldu

Belediyemiz, Dicle (Bagıvar’) mahallesinde acılan KADEM(Kadın destek merkezi) bünyesinde acılına kuaför kursundan sonra biçki dikiş kurslarına katılan 30 kadın ve genç kız is sahibi oldular. Kursiyerlerin çalıştığı yeri görmek amacıyla belediye başkanımız Abdullah Demirbaş, Başkan yardımcısı Gülbahar Örmek; Urfa yolu üzerinde bulunan Acılım giyim fabrikasına giderek incelemede bulundular. Acılım giyim Fabrikası sahibi Suat Bükün ile görüşen Başkan Demirbaş, Böyle bir tesisi Diyarbakır’a kazandırdıkları için teşekkür ederek, söyle konuştu “Bizim için istihdam geliştiren çalışması kutsaldır. Özellikle birde çalışanların çoğunluğu kadın olması da bizi ayrıca mutluluk vermiştir. Kadının ekonomik anlamda gelişip güçlenmesi aile içindeki rolü ve özgürleşme surecini daha da artıracaktır. Belediyemizce acılan KADEM bünyesinde acılan kuaför kursunda 7 kursiyerimiz kendilerine salon açarak iş sahibi olmuşturlar. Bu seferde biçki dikiş kurslarını gören 30 kadın ve genç kızımızın da iş sahibi olmaları için girişimde bulunduk. acılım giyim fabrikası sahibi sayın suat Bükün buna olanak sağladığı ıcın teşekkür ediyoruz. Bu tur yatırımların iş alanlarının daha fazla artırılmasını temenni ediyoruz. Bu halka bir lokma ekmek yediren herkesin hizmetkarı oluruz. “ Acılım giyim fabrikası sahibi Suat Bükün, fabrikalarında 16sı erkek olmak üzere 230 kişinin çalıştığını belirterek, “fabrikamızda kalifiye elaman ihtiyacı vardı , Başkanın bu ricasını severek kabul ettik ve belediyenin açtığı kurslarına katılan30 kadın ve genç kızımıza iş imkanı verdik. İmkanlarımız dahilinde diğer kursiyerlere imkan yaratmaya çalışacağız. il yöneticileri ve yerel yönetimlerin destekleri bizleri daha da cesaretlendiriyor. Diyarbakırlı zenginlere çağrımız var . Herkesin Diyarbakır’a gelerek , yatırım yapmaları ve halka iş imkanı yaratmasını istiyoruz. “dedi.