Yerel yönetimler yasasıyla belde statüsünde olup belediyemize bağlanarak mahalle statüsüne kavuşan Bağıvar(dicle) mahallesindeki 5 kilometrelik dere yatağına3 adet menfez yaptırıldı.

17 yıl belediye olarak kurulan ancak hiç bir hizmet görmeyen Bağıvar belde statüsündeyken yeni yerel yönetimler yasasıyla belediyemize bağlandıktan sonra hizmet görmeye başladı. belediye başkan yardımcısı Türki Gültekin, 17 yıl boyunca belediye olduğu halde ne temizlik ve nede alt yapı çalışmaları yapılmadığını belirterek, “ yeni yerel yönetim yasasıyla sur ilce belediyesine bağlandıktan sonra kolları sıvadık. Belde de önce temizlik kampanyaları başlatarak köy halkına temizlik bilincini asılamaya çalıştık. Ve düzenli çöp toplamaları yapılıyor. Halkımızda bu çabalarımızdan dolayı bizlere destek vererek çöplerini poşetlere bırakıyorlar. Bu konuda desteklerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Yıllarca üstü acık olan ve köyü ortasından gecen dere yatağının çevresini temizleyerek bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi için kanal boyunca her gün ilaçlama yapılmaktadır. Dere yatağındaki i Suyun akısını engelleyen pisliklerden temizledik. Temizlik çalışmasından sonra halkın evlerine rahat gidip gelmelerini sağlamak amacıyla 5 kilometrelik dere yatağının üzerinde 3 menfez yaptık. Menfez yapımı tamamladıktan sonra vatandaşlar evlerine daha rahat gidip gelmeleri sağlandı. Belediyemiz imkanları çerçevesinde beldenin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.